Poslednje vesti

 • logo small

  Objavljeni su NOVI RASPISI

  U rubrici RASPISI objavljeni su novi RASPISI:

  - Primena Pravilnika o određivanju carinskih organa za carinjenje određenih vrsta robe ili sprovođenje određenih postupaka od 25.06.2022. godine,

  - Sprovođenje postupka za odobravanje stalnog prisustva carinskih službenika u prostorijama velikih držaoca carinskih skladišta,

  - Primena Odluke o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo od 18.06.2022. godine i

  - Primena Uredbe o režimu graničnih provera stranih i domaćih plovila

  koje možete videti u rubrici RASPISI.

 • logo small

  NOVI ČLANOVI NACIONALNE ASOCIJACIJE "TRANSPORT I LOGISTIKA"

   

  NACIONALNA ASOCIJACIJA je bogatija za sledećeg člana:

  DOO za špediciju "ERC".

  Kontakt podaci objavljeni u rubrici ČLANSTVO.

 • logo small

  OBUKA ZA CARINSKE ZASTUPNIKE

   

  Od 29. avgusta 2022. godine biće održana nova obuka za carinske zastupnike, a trajaće do 06. oktobra 2022. godine.

  Akademija NA - Dopis za On-Line obuku za carinske zastupnike možete preuzeti ovde.

  Obrazac PRIJAVE za On-Line obuke za carinske zastupnike možete preuzeti ovde.

 • logo small

  Saopštenje za medije

   

  Nacionalna Asocijacija špediterskih društava i agenata P.U. „Transport i Logistika“ (NA) koju čine više od 80 špediterskih društava i agenata i koja deltanošću svojih članica pokriva više od dve trećine spoljnotrgovinskog prometa Republike Srbije u domenu transporta, logistike, carinskog posredovanja, skladištenja i distribucije, u skladu sa svojim programom rada za 2022. godinu održala je svoju XX redovnu Skupštinu dana 09.06.2022. godine. Skup je održan u konferencijskim salama IN Hotela na Novom Beogradu.

  Tema ovogodišnje Skupštine bila je vezana za obrazovanje kadrova sa posebnim akcentom na programe obuke koje sprovodi Akademija NA, kao i visokoškolske institucije. Druga tema je bila saradnja sa nadležnim državnim institucijama i organima.

  Prema najavi, članovima Skupštine i gostima se obratio direktor Uprave carina gospodin Branko Radujko, koji je iskazao spremnost za saradnju i ukazao na planove razvoja carinske službe. Nakon njega je gospođa Nataša Mirković, pomoćnik direktora održala prezentaciju Novog automatizovanog postupka Uprave carina čija primena počinje počekom Jula 2022. godine.

  Obrazovne programe Saobraćajnog fakulteta u Beogradu predstavili su prof. dr Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta i prof. dr Milorad Kilibarda, šef odseka za logistiku.

  Značaj osiguranja robe u transportu je prezentovala gospođa Ivana Umeljić iz SAVA Osiguranja, a značaj obuke vozača predstavio je gospodin Darko Petrović iz Centra za motorna vozila AMSS-e.

  Poseban deo Skupštine bio je posvećen radu Akademije NA, odnosno programima obuka koji su relaizovani i koji su u planu relaizacije. Primarna je realizacija obuka za carinske zastupnike, kao i za pojedine module transporta.

  Nakon održanih prezentacija, druženje i razmena informacija i mišljenja su nastavljena na koktelu.

  Za dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

 • logo small

  Objavljen su NOVI RASPISI

  U rubrici RASPISI objavljen je novi RASPIS:

  - Odluka o privremenoj zabrani izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju

  koje možete videti u rubrici RASPISI.

 • logo small

  Objavljen su NOVI RASPISI

  U rubrici RASPISI objavljen je novi RASPIS:

  - Izmene izgleda TIR karneta

  koje možete videti u rubrici RASPISI.

 • logo small

  Objavljen su NOVI RASPISI

  U rubrici RASPISI objavljen je novi RASPIS:

  - Primena odluke o privremenom smanjenju akciza na derivate nafte do 30. juna 2022. godine

  koje možete videti u rubrici RASPISI.

Poslednji raspisi

Raspis

U rubrici RASPISI objavljeno je Primena Pravilnika o određivanju carinskih organa za carinjenje određenih vrsta robe ili sprovođenje određenih postupaka od 25.06.2022. godine, Sprovođenje postupka za odobravanje stalnog prisustva carinskih službenika u prostorijama velikih držaoca carinskih skladišta, Primena Odluke o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo od 18.06.2022. godine i Primena Uredbe o režimu graničnih provera stranih i domaćih plovila.

Opširnije

Raspisi

U rubrici RASPISI objavljen je raspis o Odluka o privremenoj zabrani izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.

Opširnije

Raspis

U rubrici RASPISI objavljene su Izmene izgleda TIR karneta.

Opširnije

Poslednji zapisnik

 • Zapisnik UO - sednica 108

  ZAPISNIK: Sa 109. sednice Upravnog odbora Nacionalne asocijacije špediterskih društava i agenata P.U.“ Transport i logistika”, Beograd, održane dana 19.11.2020. godine u Beogradu, sa početkom u 14,00 časova.

  Opširnije

Transport i Logistika, Copyright © 2016